• Автобус
  • 3дни / 2нощ.
  • Нощувка и закуска
  • 05.06.2020 - 06.11.2020

Екскурзия до Румъния – страната на приказките

РУМЪНИЯ - Синая

Екскурзия до Румъния – страната на приказките Екскурзия до Румъния – страната на приказките Екскурзия до Румъния – страната на приказките Екскурзия до Румъния – страната на приказките Екскурзия до Румъния – страната на приказките Екскурзия до Румъния – страната на приказките
избери дата 22:00ч Велико Търново
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
05.06.2020
дата на тръгване

07.06.2020
дата на връщане


Хотел 3*/4* Хотел 3*/4* Синая
DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 330
11.09.2020
дата на тръгване

13.09.2020
дата на връщане


Хотел 3*/4* Хотел 3*/4* Синая
DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 330
06.11.2020
дата на тръгване

08.11.2020
дата на връщане


Хотел 3*/4* Хотел 3*/4* Синая
DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 330
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 31 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 14 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 1 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 15 дни преди Тръгване 100%
Условия за прекратяване

Допълнителна информация

      Допълнителна информация:

  • Лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
  • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане.
  • Забележка: Цената е формирана за група от минимум 40 човека.

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

Екскурзия до Румъния – страната на приказките

Дати: 20.03.2020, 05.06.2020, 11.09.2020, 06.11.2020

3 дни / 2 нощувки

Цена: 165 лв/човек

Програма:

1 Ден:

Отпътуване от Велико Търново в 05:00 часа. Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Букурещ – посещение на Парламента – втората по-големина административна сграда в света след Пентагон, построена на площ от 45 дка при управлението на Николае Чеушеско. Отпътуване за Синая. Нощувка.

 

2 Ден:

Закуска.Отпътуване за Бран. Посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула ( срещу допълнително заплащане) – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Свободно време. Отпътуване за Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания. Разлеждане на Брашов. Свободно време. Връщане в Синая. Вечеря (Румънска вечер в ресторант с жива музика и вечеря срещу допълнително заплащане). Нощувка.

 

3 Ден:

Закуска. Разглеждане на Двореца „Пелеш – резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като “Малкия Париж” заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка на столицата. Свободно време. Отпътуване за България 16:30 часа.

Хотели по програмата


Хотел 3*/4*

РУМЪНИЯ, Синая

Хотела разполага с ресторант, лоби. Всички стаи се отличават с индивидуален декор и разполагат с плоскоекранен телевизор с кабелни канали, Собствен санитарен възел

Вътрешни турове по програмата


Включен в цената

Посещение на замъка на Дракула в Бран
РУМЪНИЯ, Синая (Бран)

  Днес замъкът Бран е сред най-ценните паметници на средновековното изкуство в Румъния. Музей, който е доказателство и символ на историята и изкуството от миналото. Този прекрасен и известен замък се намира в много красива местност, на 30 км от Брашов. Жителите на Брашов са го построили със собствени пари през 1382 г. и в замяна на това са освободени от данъци в хазната на Румъния за няколко стотин години напред. Замъкът Бран е музей-крепост, където се ражда известната история за граф Дракула – вампирa. Изграждането на двете отбранителни кули е завършено през 1622-1625г. Замъкът е построен на върха на една скала, той има форма на трапец. Замъкът Бран е служил като своего рода стратегическа крепостна отбрана на четири нива. Тези нива се свързват посредством стълби. Вътре в тайнствен лабиринт се преплитат коридори и зали. Във вътрешния двор на замъка има кладенец, който няма как да не привлече внимание. Според легендата кладенецът води до подземие. Влад получава по рождение името „Дракул“(дявол) от баща си. Има много спорове около името му и откъде го получава. Добавката на буквата „а“ в края се появява във времето като олицетворение на жестоките методи за разправа на Влад с враговете му. И този човек – Влад Цепеш, ни става известен като Влад Дракула. Всичко около този човек е обвито в мистерия. Дори не знаем кога и къде точно е роден. За него се знае, например, че той е бил един автократичен княз на Влахия. Установено е, че през тези години Влашко не е било най-спокойното място в средновековна Европа. След като става владетел първо отстранява всички боляри, които не са му били верни и лоялни. Дракула се разправил с неверниците по особено жесток начин – екзекутирал ги чрез набучване на кол. Това наказание жестокият владетел заимствал от турците и станал първият, който го прилага в цяла Европа. Замъкът става известен като „Замъка на Дракула“ едва преди около тридесет години, когато туристи от всички краища на света се стичат, за да намерят доказателства за съществуването на вампира граф Дракула. И така туристите откриват древния замък, разположен на входа на Трансилвания, на самия връх на скалата. Замъкът Бран е много подобен на този, който е описан в романа „Дракула“ на Брам Стокър. Трябва да се спомене и това, че замъкът е изпълнен с множество тайни входове и различни подземни лабиринти, които позволяват незабелязано да се проникне в замъка, в същото време и незабелязано да се измъкнете.

Цената включва
Включен в цената

Посещение на замъка "Пелеш"
РУМЪНИЯ, Синая ()

  Замъкът "Пелеш" е разположен на средновековния път, свързващ историческите области Трансилвания и Влахия в Румъния, в подножието на Карпатите, в покрайнините на гр. Синая. Замъкът е построен в стил неоренесанс между 1873 и 1914 г. Наречен е по името на протичащата наблизо планинска река. Комплексът се намира северозападно от град Синая, който е на 48 километра от Брашов и на 124 километра от Букурещ. Разположен в югоизточната част на Карпатите, комплексът се състои от три паметници: замъкът Пелеш, замъкът Пелишор и ловната хижа Фоишор.  Румънският крал Карол I (1839 – 1914) закупува през 1872 г. около 5,3 кв. км. земи за лов и строеж на лятна резиденция. Първите 3 архитектурни проекта на замъка копират други западноевропейски замъци и кралят ги отхвърля като прекалено скъпи и лишени от оригиналност. Тогава германският архитект Йохан Шулц представя проект, който се харесва на краля: неголям замък в алпийски стил, съчетаващ италианските традиции с естетиката на немския неоренесанс. Строителството прекъсва за кратко през 1877 – 8 г. и на 7 октомври 1883 г. в него се състоява бал по повод коронясването на Карол I. В замъка се ражда престолонаследникът Карол II през 1893 г. През 1947 г. след принудителната абдикация на румънския крал Михай I комунистическото правителство конфискува цялата кралска собственост, включително и замъка. Известно време замъкът е отворен за туристи, а през 1953 г. е обявен за музей. През 1975 – 1990 г. (последните 14 г. на комунистическо управление), замъкът и прилежащата му територия са затворени за посещения. След Румънската революция (1989) замъците Пелеш и Пелишор наблизо отново са отворени за туристи. През 2006 г. собствеността върху замъка е върната на бившия крал Михай I. Скоро след това в резултат на преговори между краля и румънското правителство замъкът отново става национално достояние като исторически паметник и музей, като в замяна румънското правителство заплаща на кралския дом 30 милиона евро. 

В наши дни замъкът приема ежегодно почти 0,5 милион посетители. Той е отворен за посещения от 9 до 17 ч. от сряда до неделя вкл. През ноември замъкът е затворен. От 168 помещения за посещение са отворени 35.

Цената включва
Включен в цената

Посещение на сградата на Парламента
РУМЪНИЯ, Букурещ ()

  Палатът на парламента, наричан още Дом на народа преди демократичните промени в страната, се намира в Букурещ, Румъния. Считана е за втората по големина административна сграда в света, след Пентагона, с внушителните си размери: 270 м дължина, 240 м ширина, 86 м височина и 92 м под земята. Има 12 надземни нива и 8 подземни (4 от които са използваеми, останалите в различна степен на изграждане). Най-големият коридор в сградата е дълъг 150 метра, а най-голямата зала обхваща 2200 м2 и е висока 16 метра. Има 1100 помещения. Груби оценки сочат, че са използвани около 1 милион кубически метра камъни от Трансилвания, повечето от Решица, 3500 тона естествен кристал за направата на 480 полилея, 1409 осветителни тела и огледала; 700 000 тона стомана и бронз за врати, прозорци и др.; 900 000 кубически метра дърво (над 95% румънско производство) за паркет и ламперии, включително дъб, бук, череша; 200 000 м2 килими (машините за тъкането им са внасяни в залите, защото размерите на килимите са огромни) и т.н. Сградата е построена върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ („Дялул Спири“), който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. Строителството започва през 1984 г.

В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеску. Направена е по проект на румънски архитекти (участие са взели около 700 архитекти), а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари (по съвсем приблизителни оценки 3,3 милиарда долара), които са буквално изгладувани от обикновените румънци. В строежа са участвали над 20 000 работници. Именно по тази причина след демократичните промени през 1989 г. в страната се появяват напълно сериозни предложения сградата да бъде срината със земята. Надделява практицизмът и тъй като изпълнението на проекта е в твърде напреднала фаза, държавното ръководство на Румъния решава да запази и довърши построеното. За да се осигури подходящ фон, на който да изпъкне величието на сградата, са съборени сградите в няколко от най-старите централни букурещки квартали. Срещу Палата е изграден просторен булевард с множество фонтани по средата, от двете страни на който има огромни сгради, използвани от различните министерства. По продължение на този булевард в същия помпозен стил са изградени жилищни блокове, които са били предвидени да приютят множеството държавни и партийни функционери от времето на Чаушеску (вероятно за да бъдат по-лесно контролирани и наблюдавани). След свалянето на диктатора през 1989 г. обаче част от тях остават недовършени и необитаеми и до днес. При официалното откриване на сградата през 1989 г. проектът е завършен едва частично. Към 2004 г. сградата е изградена на около 90%.

Цената включва
Включен в цената

Посещение на музея на селото в Букурещ
РУМЪНИЯ, Букурещ ()

  В музея на селото са изложени множество къщи, църкви, вятърни мелници и други структури, построени от XVII до началото на ХХ век и събрани от различни области на Румъния. Открит е през далечната 1936 година с цел посетителите му да се потопят изцяло в атмосферата на румънското село.

Цената включва
Включен в цената

Посещение на Природонаучен музей "Григоре Антипа"
РУМЪНИЯ, Букурещ ()

 Ще имате възможност да разгледате Природонаучния музей, където е разположена една уникална изложба от минерали и скъпоценни камъни , много птици и насекоми, ще чуете грохота на изригващ вулкан и ще видите древни бозайници от Ледена епоха. Тук ще видите огромни скелети на динозаври, над 300 000 артефакта, експонати, представени в естествена за тях среда с размери 1:1, пещера със сталактити, сталагмити и сталактони, изригващ вулкан, древни бозайници, мекотели, ракообразни, минерали, скъпоценни камъни и др. Музеят разполага и с прекрасна колекция пеперуди, както и цял етаж, посветен на морската флора и фауна.

Цената включва
Включен в цената

Румънска вечер в ресторант с жива музика и вечеря
РУМЪНИЯ, Синая ()

 Ако се включите в Румънската вечер, ще можете да се насладите на традиционни румънски гозби и на музикална програма. 

Цената включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.