• Автобус
  • 5дни / 3нощ.
  • 21.06.2020 - 11.10.2020

Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера

ХЪРВАТИЯ - ЗАГРЕБ
СЛОВЕНИЯ - Любляна

Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера Екскурзия до Любляна, Постойна, Загреб и Плитвички езера
избери дата 22:00ч Велико Търново
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
21.06.2020
дата на тръгване

25.06.2020
дата на връщане

DBL

пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 780
06.09.2020
дата на тръгване

10.09.2020
дата на връщане

DBL

пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 780
11.10.2020
дата на тръгване

15.10.2020
дата на връщане

DBL

пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 780
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 31 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 15 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 1 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 15 дни преди Тръгване 100%
Условия за прекратяване

ПРОГРАМА

Екскурзия до Любляна, Постойна яма, Загреб и Плитвички езера

Дати:   05.04 - 11.04.2020; 24.05 - 30.05.2020; 21.06 - 27.06.2020; 06.09 - 12.09.2020; 11.10 - 17.10.2020 

5 дни / 3 нощувки

Цена: 390лв/човек

 

Програма:

 

1 Ден:

Отпътуване късно вечерта от град Велико Търново. Преминаване през ГКПП Калотина. Транзитно преминаване през Сърбия.

 

2 Ден:

Пристигане около обяд в Хърватия. Обзорна обиколка на Загреб. Градът е красиво разположен край бреговете на река Сава и в подножието на планината Медведница, известен с красивата си архитектура, зелени паркове и площади, множество забележителни музеи и красиво запазен стар град.  Туристическа програма в града, включваща разглеждане на: старата част –  квартала Градец; пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и  др. Първоначалният вид на града са двете средновековни селища – Градец и Каптол, разделени от поток, като в наши дни на мястото на този поток се простира една от главните и най- оживени улици на града „Ткалчичева”. Градец е разположен около красивия площад „Св. Марко”, заобиколена от правителствените сгради и тесни криволичещи улички. В Каптол е разположена загребската катедрала от XIII век, с неоготическа фасада, а в съседство се намира и най-големият открит пазар на града – Долац. Свободно време. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

 

3 Ден:

Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна, най-голямата туристическа забележителност в Словения, както и една от най-големите карстови пещери в света. Благоустроената й част е с дължина от 5 км., което я нарежда на първо място в света, по този показател. Това е и единственото място, където може да прекосите тунелите на пещерата с електрическо влакче, както и да срещнете ендемичния вид – „пещерен протей”. Разглеждане на пещерата, като входната такса се заплаща отделно. Отпътуване към Предямския замък. Според Форбс, замъкът е сред 10-те най-красиви и единственият съхранен пещерен в света. Разглеждане на замъка. Отпътуване за столицата на Словения – град Любляна. Пристигане в ранния следобяд. Туристическа програма в центъра на града, с разглеждане на най-известните му забележителностти: Стария град с неговите площади, Любляновксия замък; Тройния мост над река Любляница; парламента, операта, Францисканска църкви и др. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 Ден:

Закуска. Отпътуване в посока Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особенности езерата се делят на горни и долни. Езерата  се спускат на близо 130 метра , като изминават повече от 8 км., преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро” – 639 метра н.м.р., а най-ниско е „Новаковица брод” – 503 метра н.д.р.  Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 5 Ден:

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България. Завръщане във Велико Търново късно полунощ.

Хотели по програмата


3* в района на Загреб

ХЪРВАТИЯ, ЗАГРЕБ

Вътрешни турове по програмата


Цена за възрастен: 30 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 30 BGN

Посещение на Плитвички езера
ХЪРВАТИЯ, ЗАГРЕБ (Лика)

  Плитвишките езера са група езера в района областта Лика, Хърватия. През 1949 г. са обявени за национален парк. Районът, в който се намират Плитвишките езера, е обявен за национален парк на 8 април 1949 г., а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Названието „Плитвице“ е записано за пръв път през 1777 г. от Доминик Вукасович, свещеник от Оточац. Името идва от думите „pličina“ или „plitvak“ – „плитчина“. До 1958 г. районът е непристъпен и до езерата се достига единствено през горски просеки. Поради тази причина броят на посетителите е малък. Тогавашният управител на парка, Йосип Мовчан, решава да бъде изградена система от дървени мостчета и пътеки, чрез които да се даде възможност на по-голям брой посетители да разглеждат парка, а по този начин да се увеличат приходите за поддръжката му. Най-известните водопади на Горните езера са: Батиновачки (Batinovački), Галовачки (Galovački), Козячки (Kozjački), а на Долните: Милановачки (Milanovački), Милке Търнине (Milke Trnine), Велике каскаде (Velike Kaskade), а венец на тази своеобразна водна симфония са Саставци (Sastavci), където езерата се изливат в река Корана и потока Плитвица, с високия 72 m плитвишки водопад. Към природните ценности на парка спадат и спелеоложки обекти – 20 пещери. Повечето от пещерите (14 на брой) са във варовиковата част на Плитвица: Шупляра (Šupljara), Голубняча (Golubnjača), Църна печина (Crna pećina), като особен интерес представляват пещерите в шуплестия варовик, възникнали под водопадите. Повече от три четвърти от площта на парка е обрасла с гора, а останалата част са поляни и ливади край пръснати селца. Заради голямата височинна разлика – от около 400 m до 1200 m, в този район се срещат единадесет горски видове. В състава на горите преобладават бук, ела, смърч и бял бор. В местността Чоркова увала (Čorkova uvala – Чоркова котловина), в северозападната част на парка, е запазена девствена буково-елова гора с уникални дървесни екземпляри. Сред разнообразната фауна се среща дребен дивеч, глигани, сърни, както и постоянните обитатели на парка – мечките, вълците и дивите котки, а в езерата има пъстърва. В този район са регистрирани над 120 вида птици, от които 70 гнездят тук постоянно. В националния парк „Плитвишки езера“ са организирани множество туристически маршрути, пътуване с корабче с електрически двигател по големите езера, а в околността съществуват и няколко къмпинга и хотел.

Цената включва
Цена за възрастен: 51 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 51 BGN

Посещение на пещерата Постойна
СЛОВЕНИЯ, Любляна ()

  Пещерата Постойна е карстова пещерна система с дължина 20 570 m и дълбочина 115 m, намираща се на около 10 km край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите ѝ туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света – 5,23 km. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка.

За първи път е описана през 17 век от Янез Вайкард Валвасор, а нови разкрития през 1818 г. прави местният жител Лука Чеч, докато подготвя известната тогава част от пещерата за посещение от първия австрийски император Ференц I. През 1819 г. Постойна е отворена за посещения и Чеч става първият официален гид из пещерната система. През 1872 г. са положени релси за туристическо влакче, което отначало било бутано от самите гидове, а в началото на 20 век вече се задвижвало от парен локомотив. Още по-популярна пещерата става след 1884 г., когато е електрифицирана, изпреварвайки дори Любляна, столицата на австро-унгарското херцогство Карниола, в чиято тогавашна територия лежала Постойна. След 1945 г. парният локомотив е заменен с електрически. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Туристическият маршрут в Постойна минава край аквариум с протеи. Те могат да бъдат видени и в пещерата Баредин край град Пореч в Хърватия. В пещерата редовно се организират концерти поради добрата ѝ акустика. 

Цената включва
Цена за възрастен: 27 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 27 BGN

Посещение на Предямския замък
СЛОВЕНИЯ, Любляна ()

 Искате ли да се пренесете във времето на рицарите със сребърни доспехи, когато са се водили битки на честта? Известният замък-крепост Предяма в Словения е точното място. Всяка година там се организира рицарски турнир, който привлича много посетители. Първите сведения за замъка са от 13-ти век, но е възможно той да съществува и от по-рано. Предяма е уникална крепост заради няколко неща. Първото от тях е интересното ѝ архитектурно решение. Замъкът и скалата, към която е издълбан са се слели напълно, съчетавайки в едно красотата и силата на природата заедно с необятното човешкото въображение.

Скалата, където гордо се извисява замъкът, се разклонява и това осигурява на Предяма няколко входа. Всъщност благодарение именно на единия резервен вход разбойникът-барон Еразъм Предямски, владетел на замъка по онова време, издържа на дълга обсада, преди да бъде предаден от своите хора. Частите на Предяма са различни по стил и време на произход. Хубавото е, че днес крепостта има функцията на музей и човек лесно може да се докосне до рицарското време. Най-интересни за туристите са реновираните стаи, параклис и подземието, използвано като затвор. Интересни предмети са старинни оръжия и картини с маслени бои, датиращи още от 1420 година.

Цената включва
Цена за възрастен: 70 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 70 BGN

Комбиниран билет за пещерата Постойна и Предямския замък
СЛОВЕНИЯ, Любляна ()

 Пещерата Постойна е карстова пещерна система с дължина 20 570 m и дълбочина 115 m, намираща се на около 10 km край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите ѝ туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света – 5,23 km. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка.

За първи път е описана през 17 век от Янез Вайкард Валвасор, а нови разкрития през 1818 г. прави местният жител Лука Чеч, докато подготвя известната тогава част от пещерата за посещение от първия австрийски император Ференц I. През 1819 г. Постойна е отворена за посещения и Чеч става първият официален гид из пещерната система. През 1872 г. са положени релси за туристическо влакче, което отначало било бутано от самите гидове, а в началото на 20 век вече се задвижвало от парен локомотив. Още по-популярна пещерата става след 1884 г., когато е електрифицирана, изпреварвайки дори Любляна, столицата на австро-унгарското херцогство Карниола, в чиято тогавашна територия лежала Постойна. След 1945 г. парният локомотив е заменен с електрически. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Туристическият маршрут в Постойна минава край аквариум с протеи. Те могат да бъдат видени и в пещерата Баредин край град Пореч в Хърватия. В пещерата редовно се организират концерти поради добрата ѝ акустика. 

Искате ли да се пренесете във времето на рицарите със сребърни доспехи, когато са се водили битки на честта? Известният замък-крепост Предяма в Словения е точното място. Всяка година там се организира рицарски турнир, който привлича много посетители. Първите сведения за замъка са от 13-ти век, но е възможно той да съществува и от по-рано. Предяма е уникална крепост заради няколко неща. Първото от тях е интересното ѝ архитектурно решение. Замъкът и скалата, към която е издълбан са се слели напълно, съчетавайки в едно красотата и силата на природата заедно с необятното човешкото въображение.

Скалата, където гордо се извисява замъкът, се разклонява и това осигурява на Предяма няколко входа. Всъщност благодарение именно на единия резервен вход разбойникът-барон Еразъм Предямски, владетел на замъка по онова време, издържа на дълга обсада, преди да бъде предаден от своите хора. Частите на Предяма са различни по стил и време на произход. Хубавото е, че днес крепостта има функцията на музей и човек лесно може да се докосне до рицарското време. Най-интересни за туристите са реновираните стаи, параклис и подземието, използвано като затвор. Интересни предмети са старинни оръжия и картини с маслени бои, датиращи още от 1420 година.

Цената включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.